Boekpresentatie nieuwe vertaling Graalsboodschap 17-6-2023

Datum /Tijdstip
17/06/2023
16:30 - 17:30 Uhr

Adres van het evenement :
Libris Boekhandel Voorhoeve

Kerkstraat 82
1211 CR Hilversum
Nederland
Navigatie naar de locatie van het evenement

Aankomende gebeurtenissen in deze plaats

Boekpresentatie 17 juni 2023 – Libris Boekhandel Voorhoeve, Hilversum

Op zaterdag 17 juni om 16:30 uur, nodigen we u van harte uit voor een boekpresentatie in Libris boekhandel Voorhoeve (Kerkstraat 82, Hilversum) waar we u graag de nieuwste vertaling van de Graalsboodschap presenteren.

Deze middag worden de uitgever en een van de vertalers geïnterviewd door Niels Brummelman (hoofdredacteur ParaVisie). U krijgt meer achtergrondinformatie over de Graalsboodschap. Ook krijgt u een indruk van de vernieuwende begrippen en wetmatigheden die in dit boek aan de orde komen en van de uitdagingen die gepaard gaan met het vertalen uit het Duits naar het Nederlands. Hierna is er gelegenheid om vragen te stellen. Tot slot wordt er een korte tekst uit de Graalsboodschap voorgelezen en is de nieuwe vertaling daar te koop.

De boeken van Abd-ru-shin (schrijverspseudoniem van de Duitser Oskar Ernst Bernhardt, 1875-1941) worden al vanaf de vijftiger jaren van de vorige eeuw in Nederlandse vertalingen uitgegeven. Onlangs is zijn belangrijkste werk, de drie delen van – In het Licht der Waarheid– Graalsboodschap, na negen jaar werk door een meerkoppig vertaalteam, in een nieuwe vertaling uitgekomen.

De vorige vertaling (derde druk) dateerde uit 1989. Elke vertaling van de Graalsboodschap zal altijd een benadering blijven van de oorspronkelijke Duitse tekst. Met de Nederlandse vertaling wordt het voor mensen die het Duits niet beheersen, mogelijk om hier toch kennis van kunnen nemen. In de nieuwe vertaling is gepoogd zo dicht mogelijk bij de beelden van de Duitse tekst te blijven, vertaalfouten uit vorige edities recht te zetten en de taal beter te laten aansluiten op het hedendaags Nederlands. De delen I, II en III zijn verkrijgbaar in hardcover en paperback en in de nabije toekomst ook als e-boek.

De boekpresentatie is een goede gelegenheid om kennis te maken met de Graalsboodschap voor die mensen die het vermoeden hebben dat er meer is tussen hemel en aarde, op zoek zijn naar waarheid, ongerijmdheden zien in de uitleg die verschillende leren geven en zich qua spiritualiteit niet willen binden. De Graalsboodschap is overkoepelend voor de verschillende godsdiensten omdat hierin zowel de boeddhist (karma en reïncarnatie) als de christen zich kan herkennen.

De entree is vrij.

De boeken zijn verkrijgbaar op de volgende manieren:

  1. In de webwinkels https://graalsboodschap.org/winkel/, bol.com(https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=graalsboodschap) of www.amazon.nl
  2. Via de uitgeverij (telefonisch via 035-6237031 of per email uitgeverij@nullgraalsbeweging.nl)
  3. Via de boekhandel