Themagesprek over het negende en het tiende gebod.

Datum /Tijdstip
16/12/2018
19:30 - 21:30 Uhr

Adres van het evenement :
Graalsbeweging, Leidschendam

het Lien
2264 ML Leidschendam
Nederland

Aankomende gebeurtenissen in deze plaats

De Tien Geboden zijn een onschatbare wegwijzer voor alle tijden wanneer ze correct worden uitgelegd!

In dit gesprek wisselen wij van gedachten over het negende gebod: “GIJ ZULT NIET BEGEREN DE VROUW VAN UW NAASTE!”

Uit de tekst over dit gebod komt het volgende citaat:

“Gij zult niet begeren de vrouw van uw naaste!” Daarmee is niet uitsluitend een gehuwde vrouw bedoeld, maar het vrouwelijk geslacht in het algemeen! Dus ook de dochters! En omdat duidelijk gezegd wordt: „Gij zult niet begeren!” is uit­sluitend de lichamelijke drift bedoeld, niet een eerlijk naar iemands hand dingen!

Van een misvatting kan bij deze duidelijke woorden geen sprake zijn. Het gaat hier om de strenge goddelijke wet tegen ver­leiding of verkrachting. Alsook om de bezoedeling door de gedachten van een heimelijk begeren! Reeds dit, als het uitgangspunt van het volledige kwaad van een daad, is overtreding van het gebod, dat de straf door een karma tot gevolg heeft, hetgeen onverbiddelijk op de een of andere wijze moet worden afgelost, voordat de ziel daarvan weer vrij kan zijn.”

En het tiende gebod: ”GIJ ZULT NIET BEGEREN HET HUIS VAN UW NAASTE, NOCH ZIJN HOF, NOCH ZIJN VEE EN ALLES, WAT VAN HEM IS!”

Uit de tekst over het tiende gebod komt het volgende citaat:

“Wie door eerlijke arbeid en eerlijke handel winst tracht te maken, kan gerust bij de grote afrekening het afroepen van dit gebod tegemoet zien, want het zal aan hem voor­bijgaan zonder hem te treffen. Eigenlijk is het zo gemak­kelijk alle geboden na te leven, en toch … kijk eens goed naar alle mensen, dan zult u spoedig tot het inzicht komen, dat ook dit voor de mensen eigenlijk geheel vanzelfsprekende naleven van het gebod niet of maar zeer zelden gebeurt, en dan niet met vreugde, maar slechts met veel moeite.

Als een niet te stellen verlangen raast het over alle mensen, of ze nu blank, geel, bruin, zwart of rood zijn, hun medemens te benijden om datgene wat zij zelf niet bezitten. Nog beter uitgedrukt: hem om alles te benijden!”

Het doel van deze themabijeenkomsten is om kennis te maken met de geschriften van Abd-ru-shin en daarmee inzichten voor het leven te verwerven.

Iedereen is van harte welkom!

De tien geboden van God

Graag vooraf aanmelden en voor meer informatie, tel.: 035-6237031 of een e-mail sturen naar info@nullgraalsbeweging.nl

Meer over de Graalsbeweging:

https://www.youtube.com/watch?v=XH9N5yYY7bg


Loading Map....